torsdag 2 augusti 2012

Kalmar - Figeholm 47 nm 7 tim

Inget ankare i aktern denna dag - slut. SV vind, seglen uppe och motorstöttning, sol. Den lilla hamnen i Figeholm är mycket trevlig och familjär, helt ny sanitetsanläggning. Man får låna cyklar eller en liten roddbåt om man behöver ta sig till affären en bit upp längs en å. En man sjösatte sin kanot och hans hund hoppade i fören, det gick så lungt och tyst tillväga, han sade att han skulle en tur till affären, när han kom tillbaka drullade hunden i vattnet när han skulle hoppa iland och såg så blöt och skamsen ut efter det.
Lite senare gick Anders för att ta några kvällsbilder, då han hittade en IPhone på bryggan där kanotisten hade varit, Matilda hittade snabbt numret till "älsklingen" och ringde, mannen kom glatt och hämtade sin mob - en flaska vin fick vi för det. Denna kväll blev första kontakten med mygg så vi stängde in oss i båten och åt ost och drack vin. Det var också bra uppkoppling på internet så vi lyssnade på musik på Spotify.

2 kommentarer:

  1. Hahah, "älsklingen" kan ju misstolkas :) Det var inte min älskling, utan någon annans älskling var det, och det var henne jag ringde till :)

    SvaraRadera
  2. Oj, så fel det kan bli. Jag menar såklart telefonägarens älskling i telefonboken. :-))

    SvaraRadera