torsdag 19 juli 2012

Groningen - Delfzijl 16 nm 4 tim

Vår gast mönstrade av idag efter 14 dagar på Unisax. Vi vinkade av Bernt som reste med tåg från den stora stationen i Groningen till Amsterdam för flyg vidare hem till sin kära i Sverige. Tack Bernt för assistens och din trevliga person. Vi puttrade vidare och fick vänta ca 1/2 timma redan vid första bron. Vädret var som vanligt igen - kraftiga regnskurar och små korta stunder med sol. När vi på större kanaler igen och möter stora pråmar och fiskebåtar. Öppna landskap med parallella bilvägar. Stark vind akterifrån med byar gör inte så mycket när man är på kanaler förutom när man ska invänta broöppning då det brukar komma regnskurar och byig vind och man får vara på sin vakt så inte båten bestämmer riktning.
Framme i Delfzijl lägger vi till i gästhamnen som är i anslutning till den stora uthamnen för de stora båtarna.Stark sidvind och numera två personer ombord kräver snabba och riktiga manövrar. Allt väl och tryggt på plats möts vi av två tulltjänstemän som frågar oss om hemmahamn, namn osv samt om vi har sprit ombord! De accepterade vårt svar om "endasst för egen förbrukning". De önskade oss trevlig dag och avgick. I staden finns allt som behövs och vi fyllde våra förråd från Lidl. Vi hade tänkt sticka tidigt på torsdagsmorgonen eftersom nästa mål - en av de Friesiska öarna ligger ca 60 nm (12 tim) bort och vi behöver komma vidare, men med utlovade NV 12-17 m/s var vi inte sugna på Nordsjön. Vi velade hela eftermiddagen men beslutade oss för en liggedag. Det visade sig bli ett mycket bra beslut.

3 kommentarer:

  1. Vi är nu i Dokkum den 20/7. I morgon Zuitkamp o den 22 troligen Groeningen om allt flyter på. Där blir vi ett par dar. Sen Delfzijl osv. Hur går ni vidare?

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Att ni inte svarade tulltjänstemännen att ni var sjörövare då! ;) hihi.. Kram Matilda

    SvaraRadera